Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Kedd, 2024-04-23, 16.39.21, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<

Kedves Szülőtársak!

A gyerekeink sikeres felvételijével, mi úgymond egy "szerződést" kötöttünk az Iskolánkkal. Örültünk, hogy az elkövetkező 8 illetve 5 évre megfelelő szellemiséggel rendelkező második otthont találtunk, míg a tanárok személyében kiváló szülőtársakra bízhatjuk gyerekeinket. Nyugodtak voltunk, mert tudtuk, hogy jó kezekbe adjuk őket.

2012. április 3-án történt vezetői kinevezéssel ez a "szerződéses" kapcsolat egyoldalúan módosításra került. A Szülők Tanácsa április 10-i felmerése alapján a szülők több mint háromnegyede egyértelműen, kinyilatkoztatva utasította el a megbízott igazgató személyét és veszélyben érezte a gyereke jövőjét. A többségi akarat ismeretében a Szülők Tanácsa az öt fős választmányt kérte fel arra, hogy az érdekeiket képviselje, járjon el és tegyen meg mindent az ügyben. Az esetlegesen felmerülő költségeket pedig előzetes jóváhagyás alapján biztosítja.
A sóhivatallal való küzdelem eseményeit már jól ismeritek, a részletek a http://fef.ucoz.hu honlapon elérhetők. Az Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért! mozgalmunk eredményessége pedig a mostani pályázat elbírálásánál fog megnyilvánulni.
Arra kérjük a gimnáziumunkba járó minden gyermek szülőjét, hogy amennyiben hozzá kíván járulni a közös ügyünk költségeihez akkor ezt lehetőségei szerint tegye meg. Az alábbi bankszámlára 1000, azaz egyezer forint utalásával nagyon sokat tehet mozgalmunk a gimnázium bíztató és biztonságos jövőjének kialakításáért.
A bankszámla adatai:
Halászné Molnár Csilla (KH lakossági bankszámla)
10401983-86695149-51501024
Közlemény: Hűséggel és bátorsággal!

Eddigi nagyobb kiadásaink: az óriásplakát, 10000 szórólap és a jelvények. Tervezett kiadás például az igazgatói pályázatok szakértői véleményeztetése. Az adományok felhasználása a Szülők Tanácsa testületének felhatalmazásával történik, fel nem használt összeg pedig átutalásra kerül az Iskola valamelyik alapítványnak.
Szeretnénk előre és utólag is megköszönni azon szülőtársak segítségét, akik anyagiakban nem kifejezhető szabadidejüket, gépidejüket és munkaidejüket a Szülők Tanácsa munkájának áldozták, áldozzák és áldozni fogják. Nélkületek mi öten kevesen lennénk erre a feladatra.


Durvul a helyzet Szigetszentmiklóson - megfenyegették a tanári kart? stop.hu
 
 
Gyakorlatilag maffiamódszerekről számolt be a STOPnak a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium (BKG) egyik tanára. Az esetleges retorzió miatt névtelenül nyilatkozó pedagógus beszélt érzelmi és anyagi befolyásolásról, illetve arról, hogy mekkorát csalódtak Hoffmann Rózsában.

- Röviden össze tudná foglalni, hogy mi történt eddig, illetve mi most a helyzet? Tovább>>Batthyány Kázmér Gimnázium
Szigetszentmiklós
Szülői Tanács
 
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Igazgatói felolvasás csípőre tett kézzel
Mede Norbert, a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium mb. igazgatója többszöri sikertelen meghívás után, 2012. május 3-án megbízását követően egy teljes hónappal, jelent meg a Szülők Tanácsa előtt. Ahogy a végzős diákok azon kérését, hogy ne mondjon beszédet a ballagáson is csak több kör után fogadta el, úgy több megkeresés kellett ahhoz is, hogy tudomásul vegye végre, hogy az Szülők Tanácsa ülésen megjelenők létszámát a grémium SZMSZ-e határozza meg és általa ez nem korlátozható. Mintegy tanórányi felolvasást tartott a szülőknek csípőre tett kézzel, a következő címmel: Mede Norbert megbízott igazgató válasza a Nyílt levél a Mede-korszak botrányairól, illetve a Szülők Tanácsa által Dr. Horváth Péter úrnak írott levelekre, illetve az újabb és újabb hazugságokra.

A szülők az előadást döbbenten, teljes csendben, reagálások, kérdések és megjegyzések nélkül hallgatták végig. A hamisításokban és csúsztatásokban bővelkedő felolvasás, valódi válaszokat a történésekre és a kialakult helyzetre nem adott. (A teljes beszéd letölthető: itt).
 
Részletekbe menő magyarázatokat kaptunk arra vonatkozólag, hogy kisebb rossz 60 diák előtt a kerítésen keresztül, mint 600 diák előtt a bejárati ajtón távozni. Ugyanakkor vádolta és sértegette az elődöket, és leminősítette azok teljesítményét. Vezetői kérdésekben, az iskola működési rendszerében komoly tájékozatlanságról tett tanúbizonyságot. Hozzáállását tükrözi, ahogy példaként hozta fel a BKG gimnáziumok között elért huszadik helyét. Ő erre nem büszke, hanem arra hivatkozik, hogy bezzeg más rangsorban ez "csak" a 32. hely. Ez is mélységesen megdöbbentett minden részt vevőt. Hallott már valaki olyanról, hogy egy gimnázium felelős igazgatója azt vizslatná, hogyan és mennyire tudná degradálni az általa vezetett intézményben folyó oktatási-nevelési tevékenységet, az elért eredmények megmérettetését minél rosszabb számokkal?! A PMIK vezetőjétől Horváth Péter úrtól április 23-i megkeresésünkre május 3-án megérkezett a válasz.

A levél tárgyi tévedéseket tartalmaz, melyekre a Szülők Tanácsa már írásban reagált.
 
Horváth Péter úr levelében kifejti, hogy a PMIK megbízottjába a szülők belefojtották a szót április 4-én.
A kapott válasz elérhető: http://fef.ucoz.hu/_ld/0/17_Mede_SZT_beszd_.pdf .
 
Valójában a megjelent hölgy nem fejtette ki a PMIK véleményét és főként szakmai érveit a döntés mellett. A nyilvánvalóan téves 12 éves szakmai tapasztalat emlegetése után akkor szakadt el a cérna a szülőknél, amikor szakmai érvek helyett a jelentkező szülőknek beígért ("látom, csak befejezem a mondatot"), de meg nem adott kérdezési lehetőség után a hölgy el kezdte a lemondott osztályfőnökök fenyegetését. A "lehetőséget kellett adni másoknak is" és az "ezt történt" kétszeri hangoztatása sem volt túl meggyőző érv számunkra. Bár azóta is folyamatosan ostromoljuk a hivatalt, hogy fejtse ki szakmai érveit, ezt máig sem tette meg.
A válaszlevélben arra még csak utalást sem tesz, hogy mikor kíván lehetőséget biztosítani az általunk többször kért személyes találkozóra, ahol az általa oly' kívánatosnak tartott párbeszéd valóban el is indulhatna. Nem tudjuk, hogy a tőlünk elvárt kompromisszum-készség gyakorlatilag mit jelent az ő olvasatukban. Az iskolának, a tantestületnek, a tanulóknak, és a családoknak nyugalomra és kiszámíthatóságra van szüksége. Azért fordultunk a PMIK vezetőjéhez, mert a megnyugtató állapot létrehozásához a hatalom az ő kezében van. Levelünkhöz mellékeltük az elhangzott Mede Norbert beszédet, amelyet észrevételekkel láttunk el és 55 pontba szedve kérdéseket és kivizsgálási kéréseket intéztünk a fenntartónak. A Batthyány Kázmér Gimnázium tantestülete nyílt levélben határolódott el Mede Norbert a Szülők Tanácsa május 3-án tartott felszólalásától, "a beszéd hangnemétől, stílusától és tartalmi csúsztatásaitól".
 
(A nyílt levél teljes szövege elérhető az alábbi oldalon:
 
Továbbra is szeretnénk megismerni a döntéshozó által sokat hangoztatott szakmai döntés érvrendszerét, mivel véleményünk szerint az elmúlt 1 hónap történései, az elhangzott igazgatói beszéd tartalma és érvrendszere a téves döntés egyértelmű bizonyítéka. Bízunk abban, hogy Dr. Horváth Péter döntéshozó a 2012. május 15. napjára szóló Szülők Tanácsa ülésre már a helyzet megoldására vonatkozó javaslatokkal érkezik. Tisztelt Döntéshozók! Az idő múlása ezt a helyzetet nem tudja megoldani, mivel a gyermekeink, tanáraik, és családjaink, mi nap mint nap szenvedői vagyunk a megbízott igazgató tevékenységének. Kérjük, hogy szülőként olvassák el a hozzánk intézett beszédét. Mi a véleményük? Szeretnék a gyerekeik iskolájába igazgatónak? Határozott célunk, hogy a hétköznapokat visszatereljük a kinevezés előtti biztos és nyugodt mederbe. Ehhez ezúton is minden érintett döntéshozó segítségét kérjük.
 
Szigetszentmiklós, 2012. május 9.
 
Batthyányi Kázmér Gimnázium
Szülők Tanácsa

Kedves SZT tagok!


2012. május 15-én 18 órai kezdettel az osztályok szülői közösségeinek képviselői részvételével Szülők Tanácsa ülést tartunk. Mede Norbert helyett Dr. Horváth Pétert a PMIK központvezetőjét hívtuk meg. Az erre vonatkozó meghívót ma átadtuk és a következő helyen érhető el:
 
Tájékoztatlak, hogy válaszoltunk Horváth Péternek és válaszunkhoz csatoltuk Mede Norbert ominózus beszédét is. A tőletek kapott észrevételeket összegyűjtöttük, így 55 darab kérdés/kérésre várjuk a fenntartó válaszát. A beadványunk a 2012.05.08/1971-es iktatószámot kapta.
 
Az érintett anyagokat a következő linkeken tudjátok elérni:

Beszédhez kapcsolódó észrevételeink:

A beadványunk 50 oldalt tesz ki, így nem tudtuk a teljes anyagot feltölteni, de a hiányzó mellékletek megtalálhatók már a honlapon.  Az SZT döntésének megfelelően beadványunkat megkapta Dr. Hoffmann Rózsa, Dr. Tarnai Richárd és Pokorni Zoltán is. Eddig csak egy majdnem észrevehetetlen kis pont voltunk a látóhatáron, amelyről bárki bármit mondhatott. A döntéshozókhoz eljuttatott Mede nyilatkozat, a részletek egy olyan szintű kinagyítása, amelyet már nem lehet nem észrevenni és figyelmen kívül hagyni. Elég csak ránézni és különösebb erőfeszítések nélkül, egyértelműen látszik, hogy itt valami tévedés történt. Amennyiben ez mégsem következik be, akkor a már előzetesen egyeztetett tervek szerint haladunk tovább.


Találkozunk 15-én kedden 18 órakor.
SZTBNyílt levél

A Batthyány Kázmér Gimnázium nevelőtestülete megdöbbenve értesült Mede Norbert, jelenlegi megbízott igazgató, a Szülők Tanácsán (SZT) 2012. május 3-i ülésén elhangzott felszólalásáról.

Alábbiakban elhatárolódunk a beszéd hangnemétől, stílusától és tartalmi csúsztatásaitól.

A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy intézményünk első számú vezetője, a ránk bízott gyermekek szüleivel, ezen a megengedhetetlen hangon beszéljen.

Iskolánkban az elmúlt években a szülők és a tanárok közötti érintkezés minden formáját a kölcsönös tisztelet, a kulturált, érveket felsorakoztató, a személyeskedést nélkülöző kommunikáció jellemezte.

Úgy gondoljuk, hogy a megbízott igazgató szakított ezzel a hagyománnyal. Megnyilvánulása idegen iskolánk toleráns, nyitott szellemiségétől.

Nem tudunk közösséget vállalni olyan kommunikációval, amely kioktat, rágalmaz, tehát nem a kölcsönösségen alapul.

Tantestületünk továbbra is hisz a szülőkkel való együttműködésben, és mi a magunk részéről a jövőben is erre fogunk törekedni.

A Batthyány Kázmér Gimnázium, amely Szigetszentmiklós város egyik büszkesége, eddig szakmai, iskolai eredményeiről volt híres. Félő, hogy ez kerülhet veszélybe a megbízott igazgató elhibázott kommunikációja miatt.

Nevelőtestületünk a továbbiakban nem kíván érdemben válaszolni semmilyen személyeskedő, méltatlan vádaskodásra; ugyanis az előttünk álló feladatokra szeretnénk koncentrálni.

Kiemelkedően fontos számunkra az érettségi lebonyolítása, diákjaink egész éves munkájának értékelése, az erdei iskola, a kirándulások megszervezése, amelyben teljes tantestületünk megfeszített munkával vesz részt.

Mindezek mellett helyt kell állnunk az új igazgatói pályázat pontos és törvényes lebonyolításában, amely reményeink szerint ezúttal eredményesen zárul.

Szigetszentmiklós, 2012. május 9.                                         Batthyány Kázmér Gimnázium tantestülete


A teljes felolvasás és a "rögtönzött" hozzáfűzései itt letölthető!

 

Egy szülőtársunktól megkaphattuk az alábbi felszólítást:

>>Először is elnézést kérek, hogy a Szülők Tanácsa tagjait ilyennel zavarom, mégis úgy gondolom, itt az alkalom, hogy megmutassuk, az összefogásunk „jó ügyek” érdekeit szolgálja. Kérem, aki teheti támogassa a Bíró Lajos Ált. Iskola festését, és küldje tovább ezt a levelet az osztályában. Az akcióban bárki részt vehet.

Csak regisztrálni kellene és összesen egy SMS-t küldeni az elején, majd mostantól május 13-ig naponta 1 szavazatot leadni a sulinak (ami 20 éve nem volt kifestve).

Segítségeteket előre is köszönöm! <<


Nagyon jó ötlet, tegnap este mi is így láttuk, hogy nagyon is érdemes ehhez csatlakozni. Valóban senkinek sem lehet semmi kifogás ez ellen. Egy db sms-t megérdemel, meg egy pár percnyi regisztrációt. Mutassuk meg, hogy egységben mire vagyunk képesek, ezzel is !!!!!  Hajrá.

Remélem pár napon belül több mint 1000 szavazat jelenik meg !!!

Tekintsük kötelességünknek!! Mi is értékeljük mások támogatását!
Kellemes hétvégét kívánunk mindenkinek !
Üdvözlettel

SZTOB


» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz