Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Szerda, 2024-04-24, 16.58.48, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » Törekvéseink
« 1 2 3 4 5 6 »

>>Először is elnézést kérek, hogy a Szülők Tanácsa tagjait ilyennel zavarom, mégis úgy gondolom, itt az alkalom, hogy megmutassuk, az összefogásunk „jó ügyek” érdekeit szolgálja. Kérem, aki teheti támogassa a Bíró Lajos Ált. Iskola festését, és küldje tovább ezt a levelet az osztályában. Az akcióban bárki részt vehet.
Részletek a
http://letscolour.hu/apps/65-torjunk-ki-egyutt-a-szurkesegbololdalon:
Csak regisztrálni kellene és összesen egy SMS-t küldeni az elején, majd mostantól május 13-ig naponta 1 szavazatot leadni a sulinak (ami 20 éve nem volt kifestve).
Segítségeteket előre is köszönöm! <<


Nagyon jó ötlet, tegnap este mi is így láttuk, hogy nagyon is érdemes ehhez csatlakozni. Valóban senkinek sem lehet semmi kifogás ez ellen. Egy db sms-t megérdemel, meg egy pár percnyi regisztrációt. Mutassuk meg, hogy egységben mire vagyunk képesek, ezzel is !!!!!  Hajrá.

Remélem pár napon belül több mint 1000 szavazat jelenik meg !!!

Tekintsük kötelességünknek!! Mi is értékeljük mások támogatását!
Kellemes hétvégét kívánunk mindenkinek !
Üdvözlettel

SZTOB


Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1014 | Hozzáadta:: KIstván | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)


Mede Norbert mb. igazgató részére!

Ma esti szóbeli megkeresésére válaszolva, - ígéretemhez híven-, kérését a legrövidebb időn belül, a Szülők Tanácsának Választmánya elé tártam.
A Szülők Tanácsának Választmánya tisztelettel köszöni, hogy a fenntartó, gyorsan reagált beadványukra. Nagyra értékeli, hogy a fenntartó, valamint a megbízott intézményvezető írásos válaszát személyesen kívánja átadni, szóbeli kiegészítéseivel együtt. Ezért a Szülők Tanácsának Választmánya kezdeményezi az SZT elnökénél egy rendkívüli, Szülők Tanácsa ülés összehívását. Az időpontra vonatkozóan f. év május 3.-a csütörtök 18 órára tesz javaslatot. Ennek a döntésnek tükrében kérem, hogy az írásbeli válaszokat, a SZT elnökéhez mielőbb eljuttatni szíveskedjen. Kérjük, hogy a szóbeli kiegészítését valamint a gimnázium helyzetére vonatkozó tájékoztatást pedig, a Szülők Tanácsának rendkívüli ülésén, azaz a fent jelzett időpontban, az érdekelt szülők legmagasabb fóruma előtt tegye meg. Az ügy fontosságára való tekintettel, ezt a fórumot látjuk a tájékoztatásra legmegfelelőbbnek.
Természetesen, az időpont elfogadása után írásbeli meghívást fogunk küldeni.

2012. április 26.
Hoffer Barnabás SZTV tag, az Iskolaszék elnöke.

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1120 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)


A támogatás forrását az Ifjúsági, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság általános tartalékkerete terhére javasolta biztosítani Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere:

" „Működési célú tartalékok - Ifjúsági, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság általános tartalék” előirányzat terhére 240.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyújt a Humanitas ’91 Közalapítvány részére Mede Norbert közoktatási vezető szakirányú képzése költségeinek támogatásához."

A jegyzőkönyv alapján:

"A bizottság a javaslatot - 5 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett - elfogadta"

http://amivarosunk.info

 

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1336 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-26 | Hozzászólások (0)


A hivataltól az alábbi válasz érkezett:
Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával, és hozzám fordult panaszával. Ön a Batthyány Kázmér Gimnáziumban történő vezetőváltás, az új, átmenetileg megbízott vezető személye miatt kérte hivatalunk segítségét. A hivatalom feladatairól és működésének szabályairól szóló 40/1999. (X. 8.) OM rendelet szerint a biztos az oktatásban résztvevő tanulókat, hallgatókat, kutatókat, pedagógusokat, oktatókat, valamint szülőket megillető, oktatással kapcsolatos állampolgári jogok érvényesülésének elősegítésében működik közre. Az Önök által sérelmezett ügyben több beadvány érkezett, melyek nyomán az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított.

Vizsgálatom eredményéről haladéktalan tájékoztatni fogom. Köszönöm türelmét.

Budapest, 2012. április 26.
Üdvözlettel:

Aáry-Tamás Lajos
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1340 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-26 | Hozzászólások (0)


 
Nem adják fel a harcot a szülők a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium sokak szerint önkényes igazgatóválasztása kapcsán. A szerdai közmeghallgatáson Hoffer Barnabás, az iskolaszék elnöke arról faggatta Szabó József polgármestert, hogy van-e valami köze az "alkalmatlan" Mede Norbert kinevezéséhez. STOP.HU VIDEO>>

Zsúfolásig telt a terem helyiekkel azon a szigetszentmiklósi közmeghallgatáson, amelynek napirendjén egyebek mellett a Batthyány Kázmér Gimnázium pályáztatás nélküli igazgatóválasztása szerepelt szerdán délután.
Az iskolaszék elnöke, Hoffer Barnabás azt kérdezte Szabó József fideszes polgármestertől, hogy "van-e valami köze ahhoz, hogy Mede Norbert lett az iskola igazgatója", amire a villámgyors "nincs" válasz érkezett. A megbízott igazgató korábbi anyagi támogatásával kapcsolatban a polgármester elmondta, nem a város, hanem a Humanitas Alapítvány segített Medének, ahol egyébként "bárki pályázhat" az összegekre.

Az elnök ezután a gimnázium tervezett átszervezéséről faggatta a városvezetőt, aki erre az iskola tanárainak elküldött levelét idézte, miszerint ő sosem támogatott ilyesmit. Hoffer Barnabás ezután arra kérte Szabó Józsefet, hogy segítsen abban, hogy az iskola továbbra is megőrizhesse jó helyezését a gimnáziumok rangsorában (a BKG a huszadik legjobb gimnázium az országban - szerk.), valamint hogy "helyreálljon a béke és elkerüljön helyéről az alkalmatlan igazgató".
A polgármester ennek kapcsán úgy fogalmazott, ő nem tudja megmondani, hogy ki alkalmas a posztra és ki ... Tovább »
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1073 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-26 | Hozzászólások (0)


Lassan két hét telt el az áprilisi 11-i fáklyás rendezvény óta, ahol büszkén demonstrálva megmutattuk, hogy kiállunk iskolánk mellett, és nem engedjük, hogy a fejünk felett döntsenek a legfontosabb kérdésekben, még ha ezekbe a döntésekbe egyesek szerint semmilyen beleszólási jogunk sincsen.

Bármilyen lélekemelő élmény is volt érezni, hogy ennyi ember szíve együtt dobban a közös ügyért, demonstrációnk két szempontból mégis sikertelen volt. Egyrészt az Önkormányzat képviselői nem vették át azt a több százak által aláírt petíciót, amelyben egy olyan intézmény - talán nem túlzás ezt mondani - megmentéséhez kértük a segítségüket, amelyre méltán lehet büszke a város. Másrészt a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ azóta sem mutatott hajlandóságot arra, hogy ezt a méltánytalan és szégyenteljes döntést korrigálja, annak ellenére, hogy helytelenségét napról napra igazolják az iskolában történtek.

Bár a jogszabályok alapján az Önkormányzat véleménye és a Fenntartó döntése között nincsen, nem is lehet összefüggés, mindannyian tudjuk, hogy a politika világában ez sajnos nem így működik. Talán nem véletlen, hogy városszerte széles körben elterjedt az a nézet, hogy a Polgármesteri Hivatal burkolt szándékai jelentős szerepet játszottak az Batthyány Kázmér Gimnázium ... Tovább »
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 925 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-25 | Hozzászólások (0)


A PMIK sajtónyilatkozata a következő helyen olvasható:PMIK - 2012.04.05

Egy kis részlet belőle:
 
"A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője szerint a jogszabályoknak megfelelően bízta meg Mede Norbertet április 3-ával a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói feladatainak ellátásával; a megbízás július 31-ig, az új pályázat eredményes elbírálásáig szól.

Horváth Péter szerdai közleményében kiemelte: a jogszabályoknak mindenben megfelelő döntés született. „A jogszabály a fenntartó, a PMIK döntési körébe utalja az iskola vezetőjének megbízását, annak minden felelősségével együtt" - tette hozzá.

Mint kifejtette, Mede Norbert a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történelem szakos tanári, illetve magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári diplomát, ez megfelel az adott vezetői megbízáshoz szükséges szakvégzettségnek, a figyelembe vehető szakmai gyakorlata 12 év. Emellett több nyelven beszél, osztályfőnöki és érettségiztető tapasztalattal is rendelkezik."

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1224 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-24 | Hozzászólások (1)


Mede Norbert igazgatói megbízásának visszavonását kéri a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium iskolaszéke, illetve a szülők tanácsa a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetőjétől - olvasható a szülők által létrehozott új honlapon. A szülők levelet is írtak, amiben többek között azt állítják, megfélemlítésre alkalmas módszereket alkalmaz Mede Norbert a gyerekekkel szemben.

HVG - 2012.04.24

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 944 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-24 | Hozzászólások (0)


Kedves Szülők Tanácsa!

Többen jelezték nekem, hogy igényt tartanának kitűzőkre (elsősorban a szerdai közmeghallgatás alkalmából). Ez természetesen megoldható, csupán azt szeretném megkérdezni, hogy melyik mintából mennyit tegyünk félre Önöknek? (A mellékelt képeken a minták.)
 
1.)2.)3.)


Tisztelettel:

É. Boglárka
(tanuló)  igényeiket itt jelezzék! 

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1053 | Hozzáadta:: Krisztina | Dátum: 2012-04-23 | Hozzászólások (0)


Tisztelt Szülőtársak,

A SZT nevében az alábbi linken található beadványt juttattuk el Dr. Horváth Péternek, amely a PMIK részéről 2012. ápr. 23./1756 iktatószámmal érkeztetésre is került.

Batthyány Kázmér Gimnázium
Szigetszentmiklós
Szülői Tanács
Dr. Horváth Péter Úrnak
központvezető
 
Pest Megyei Intézményfenntartó Központ
 
Budapest
Városház u. 7.
1052
 
Tisztelt Központvezető Úr!
 
A Batthyány Kázmér Gimnázium (2310 Szigetszentmiklós, Csokonai u. 6-14.) Szülői Tanácsa nevében, a gimnáziumban tanuló gyermekek szüleinek képviseletében, azzal a kéréssel fordulunk Tisztelt Központvezető Úrhoz, hogy a 2012. április 3-án kelt, XIV-MIK-HO/28-25/B/2012 ügyiratszámú ... Tovább »
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1164 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-23 | Hozzászólások (0)

» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz