Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Szombat, 2024-04-20, 09.54.41, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Április » 26 » Iskolabotrány: a fideszes polgármester szemébe néztek a szülők! forrás: stop.hu
11.58.43
Iskolabotrány: a fideszes polgármester szemébe néztek a szülők! forrás: stop.hu

 
Nem adják fel a harcot a szülők a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium sokak szerint önkényes igazgatóválasztása kapcsán. A szerdai közmeghallgatáson Hoffer Barnabás, az iskolaszék elnöke arról faggatta Szabó József polgármestert, hogy van-e valami köze az "alkalmatlan" Mede Norbert kinevezéséhez. STOP.HU VIDEO>>

Zsúfolásig telt a terem helyiekkel azon a szigetszentmiklósi közmeghallgatáson, amelynek napirendjén egyebek mellett a Batthyány Kázmér Gimnázium pályáztatás nélküli igazgatóválasztása szerepelt szerdán délután.
Az iskolaszék elnöke, Hoffer Barnabás azt kérdezte Szabó József fideszes polgármestertől, hogy "van-e valami köze ahhoz, hogy Mede Norbert lett az iskola igazgatója", amire a villámgyors "nincs" válasz érkezett. A megbízott igazgató korábbi anyagi támogatásával kapcsolatban a polgármester elmondta, nem a város, hanem a Humanitas Alapítvány segített Medének, ahol egyébként "bárki pályázhat" az összegekre.

Az elnök ezután a gimnázium tervezett átszervezéséről faggatta a városvezetőt, aki erre az iskola tanárainak elküldött levelét idézte, miszerint ő sosem támogatott ilyesmit. Hoffer Barnabás ezután arra kérte Szabó Józsefet, hogy segítsen abban, hogy az iskola továbbra is megőrizhesse jó helyezését a gimnáziumok rangsorában (a BKG a huszadik legjobb gimnázium az országban - szerk.), valamint hogy "helyreálljon a béke és elkerüljön helyéről az alkalmatlan igazgató".
A polgármester ennek kapcsán úgy fogalmazott, ő nem tudja megmondani, hogy ki alkalmas a posztra és ki nem, hiszen nem ő, hanem a Pest Megyei Kormányhivatal illetés az ügyben. "Nekem ebben nincs szavazati jogom vagy befolyásolási lehetőségem" - mondta, hozzátéve azonban, hogy mint a megyei közgyűlés tagja eljuttatja a kormányhivatal vezetőjének a szülők által megfogalmazott petíciót. A közmeghallgatáson egyébként részt vett a Hallgatói Hálózat (HaHa) több aktivistája is.
 
Csak gyengíti az iskolát!

A STOP elsőként számolt be arról, hogy Mede Norbert április 3-án kapott megbízást az iskola vezetésére, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - formai hibákra hivatkozva - érvénytelenítette a korábbi megyei igazgatói pályázatokat. Ezután a szigetszentmiklósi tanárok, szülők és diákok többsége a volt vezető, Czita Zoltán maradása mellett érveltek, majd az új igazgató ellen tüntetést is szerveztek.
Kedden a szülők által létrehozott honlapon Mede Norbert igazgatói megbízásának visszavonását kérte a Batthyány Kázmér Gimnázium iskolaszéke, illetve a szülők tanácsa is a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetőjétől. A kérést tartalmazó levelet - az egyik aláíró, Hoffer Barnabás iskolaszéki elnök közlése szerint - bevitték a hivatalba, és egy másolatot a megbízott igazgatóhoz is eljuttattak.

A PMIK vezetőjének, Horváth Péternek címzett levélben a szigetszentmiklósi gimnázium eddigi kimagasló eredményeit taglalják, majd kitérnek arra is, hogy az új igazgató megbízása gyengíti az iskolát, illetve ellentétes a diákok érdekeivel. Ezután az új igazgató elleni kifogásaikat sorolják. A tíz pont egyike, hogy Mede Norbert megtévesztette az intézményfenntartót, amikor korábbi pályázatában 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára.

A levél aláírói a történtek kivizsgálását és az igazgatói megbízás visszavonását kérik, valamint személyes találkozót kezdeményeznek a PMIK vezetőjével. Mede Norbert a levél kapcsán korábban mindössze annyit mondott, hogy a csúsztatásoktól, hazugságoktól és rosszindulattól hemzsegő levélben foglaltak több mint kétharmadát visszautasítja, és szóban vagy írásban válaszolni fog a szülőknek.

A PMIK vezetője április 4-i közleményében azt írta, hogy a jogszabályoknak megfelelően bízta meg Mede Norbertet a gimnázium igazgatói feladatainak ellátásával; a megbízás július 31-ig, az új pályázat eredményes elbírálásáig szól.

Szerző: Klopfstein-László Kornél |
egyéb írások a szerzőtől » | STOP.HU VIDEO>>

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1070 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz