Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Szerda, 2024-04-17, 00.39.28, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Április » 27

>>Először is elnézést kérek, hogy a Szülők Tanácsa tagjait ilyennel zavarom, mégis úgy gondolom, itt az alkalom, hogy megmutassuk, az összefogásunk „jó ügyek” érdekeit szolgálja. Kérem, aki teheti támogassa a Bíró Lajos Ált. Iskola festését, és küldje tovább ezt a levelet az osztályában. Az akcióban bárki részt vehet.
Részletek a
http://letscolour.hu/apps/65-torjunk-ki-egyutt-a-szurkesegbololdalon:
Csak regisztrálni kellene és összesen egy SMS-t küldeni az elején, majd mostantól május 13-ig naponta 1 szavazatot leadni a sulinak (ami 20 éve nem volt kifestve).
Segítségeteket előre is köszönöm! <<


Nagyon jó ötlet, tegnap este mi is így láttuk, hogy nagyon is érdemes ehhez csatlakozni. Valóban senkinek sem lehet semmi kifogás ez ellen. Egy db sms-t megérdemel, meg egy pár percnyi regisztrációt. Mutassuk meg, hogy egységben mire vagyunk képesek, ezzel is !!!!!  Hajrá.

Remélem pár napon belül több mint 1000 szavazat jelenik meg !!!

Tekintsük kötelességünknek!! Mi is értékeljük mások támogatását!
Kellemes hétvégét kívánunk mindenkinek !
Üdvözlettel

SZTOB


Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1011 | Hozzáadta:: KIstván | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)


Az iskolaszék és a szülők kérése ellenére sem meneszti a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium határozott időre megbízott igazgatóját a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője. Az intézményfenntartó szerint Mede Róbert kinevezése a jogszabályoknak megfelelően történt, ezért az ügyet lezártnak tekintik.
 
Mede Norbertet a PMIK a tanárok, az iskolaszék, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség véleményének ellenére nevezte ki igazgatóvá. A szülők képviselői szerint Mede amúgy meg is tévesztette pályázatában a PMIK-t, amikor 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára.

A szülők vádjai szerint Mede indokolatlanul lerövidítette óráit, többet meg sem tartott. Vezetői feladatait hiányosan látta el, listázással félemlítette meg a diákokat, korlátozta a szülői munkaközösség jogait.
Mede erre reagálva hazugsággal vádolta a szülőket.
Mede Norbert április 3-tól kapott megbízást a gimnázium vezetésére, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - formai hibákra hivatkozva - érvénytelenítette a korábbi igazgatói pályázatokat. A szigetszentmiklósi tanárok, szülők és diákok többsége a volt vezető, Czita Zoltán maradása mellett érvelt, fáklyás felvonulást is szervezett.

Kategória: Cikkek | Megtekintések száma: 1049 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (1)


Az iskolaszék és a szülők kérése ellenére sem meneszti a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium határozott időre megbízott igazgatóját a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője.

Horvát Péter titkársága ezt annak kapcsán közölte pénteken az MTI-vel, hogy a szülők képviselői hétfőn részletes indoklást is tartalmazó levelet vittek be a PMIK-hez, amelyben arra kérték a szigetszentmiklósi gimnázium fenntartóját, hogy Mede Norbert helyett ismét a korábbi igazgató, Czita Zoltán vezethesse az iskolát (legalább július végéig, az új pályázat eredményének kihirdetéséig).

Az intézményfenntartó az MTI érdeklődésére válaszolva azt írta: "mint ahogy azt az április 4-én kiadott sajtóközleményünkben is jeleztük, Mede Norbert határozott idejű megbízása a jogszabályoknak megfelelő módon történt, ezért ezt az ügyet a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ lezártnak tekinti. A PMIK az új pályázati eljárás eredményes lebonyolítására koncentrál".

A szülők képviselői az általuk létrehozott új honlapon is közzétett, április 21-én kelt levelükben a szigetszentmiklósi gimnázium eddigi kimagasló eredményeit taglalták (az intézmény a hazai középiskolák rangsorában a 20. helyen áll), kitérve arra is, hogy az új igazgató megbízása gyengíti az iskolát, illetve ellentétes a diákok érdekeivel.

Ezután az új igazgató elleni kifogásaikat sorolták tíz pontban. Ezek egyike, hogy Mede Norbert megtévesztette az intézményfenntartót, amikor korábbi pályázatában 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára. Szerepelt a levélben indok nélküli rövidített órák elrendelése, saját órái egy r&e ... Tovább »
Kategória: Cikkek | Megtekintések száma: 975 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)


Az iskolaszék és a szülők kérése ellenére sem menesztik a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium határozott időre megbízott igazgatóját.

Horvát Péter, a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetőjének titkársága ezt annak kapcsán közölte, hogy a szülők képviselői hétfőn részletes indoklást is tartalmazó levelet vittek be a PMIK-hez. Arra kérték a szigetszentmiklósi gimnázium fenntartóját, hogy Mede Norbert helyett ismét a korábbi igazgató, Czita Zoltán vezethesse az iskolát (legalább július végéig, az új pályázat eredményének kihirdetéséig).

 

Az intézményfenntartó azt írta: "mint ahogy azt az április 4-én kiadott sajtóközleményünkben is jeleztük, Mede Norbert határozott idejű megbízása a jogszabályoknak megfelelő módon történt, ezért ezt az ügyet a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ lezártnak tekinti. A PMIK az új pályázati eljárás eredményes lebonyolítására koncentrál".

A szülők háborognak, az igazgató tagad

A szülők képviselői az általuk létrehozott új honlapon is közzétett, április 21-én kelt levelükben a szigetszentmiklósi gimnázium eddigi kimagasló eredményeit taglalták (az intézmény a hazai középiskolák rangsorában a 20. helyen áll), kitérve arra is, hogy az új igazgató megbízása gyengíti az iskolát, illetve ellentétes a diákok érdekeivel.

Ezután az új igazgató elleni kifogásaikat sorolták tíz pontban. Ezek egyike, hogy Mede Norbert megtévesztette az intézményfenntartót, amikor korábbi pályázatában 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónap ... Tovább »

Kategória: Cikkek | Megtekintések száma: 1252 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)

Kategória: Cikkek | Megtekintések száma: 962 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)


Mede Norbert mb. igazgató részére!

Ma esti szóbeli megkeresésére válaszolva, - ígéretemhez híven-, kérését a legrövidebb időn belül, a Szülők Tanácsának Választmánya elé tártam.
A Szülők Tanácsának Választmánya tisztelettel köszöni, hogy a fenntartó, gyorsan reagált beadványukra. Nagyra értékeli, hogy a fenntartó, valamint a megbízott intézményvezető írásos válaszát személyesen kívánja átadni, szóbeli kiegészítéseivel együtt. Ezért a Szülők Tanácsának Választmánya kezdeményezi az SZT elnökénél egy rendkívüli, Szülők Tanácsa ülés összehívását. Az időpontra vonatkozóan f. év május 3.-a csütörtök 18 órára tesz javaslatot. Ennek a döntésnek tükrében kérem, hogy az írásbeli válaszokat, a SZT elnökéhez mielőbb eljuttatni szíveskedjen. Kérjük, hogy a szóbeli kiegészítését valamint a gimnázium helyzetére vonatkozó tájékoztatást pedig, a Szülők Tanácsának rendkívüli ülésén, azaz a fent jelzett időpontban, az érdekelt szülők legmagasabb fóruma előtt tegye meg. Az ügy fontosságára való tekintettel, ezt a fórumot látjuk a tájékoztatásra legmegfelelőbbnek.
Természetesen, az időpont elfogadása után írásbeli meghívást fogunk küldeni.

2012. április 26.
Hoffer Barnabás SZTV tag, az Iskolaszék elnöke.

Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1116 | Hozzáadta:: vbege | Dátum: 2012-04-27 | Hozzászólások (0)

» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz