Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Péntek, 2024-03-29, 11.26.34, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Május » 6 » Hozzászólás Mede Norbert válaszaihoz!
19.11.34
Hozzászólás Mede Norbert válaszaihoz!

Tisztelt Mede Norbert! az eredeti itt>>
Ön azt mondta, hogy a fórumon résztvevők megfélemlítették önt, ezért volt kénytelen rendőri segítséget hívni. Közel 15 éve ismerem az iskolát. Néhány havonta van a diákság-szülők, és a tanárok között valami kisebb szóváltás. Ezek közül évente legalább kettő olyanra szokott dagadni, hogy az igazgató is részt vesz már a megoldásában. Minden évben legalább kétszer szembe kell nézni a szülőkkel, és a diáksággal. Velünk, akik a leggyengébb ellenfelei vagyunk, hiszen mi leginkább csak kiáltozni tudunk, míg az igazgatónak rendkívül sok eszköze van velünk szemben. Ön úgy érezte, hogy ezekkel az ellenfelekkel nem tud megbirkózni, ezért amíg ki nem talál valamit, vagy önként el nem mennek, addig ön az irodájában marad. Inkább egy külsős hölgyre bízta a megbeszélést, aki nem volt egy ilyen helyzetre felkészülve. A hölgy végső próbálkozásként megpróbált visszaharapni, és megfenyegetett mindenkit, ma jd testőreivel elvonult. Ez nem igazán segítette a helyzetet, és ez lehet oka annak, ha keserűbb szájízzel fogadtuk. Erről ön nem sokat tud, mert mint írtam az irodájában próbált megoldást találni a váratlan tömeg ellen. Ha elénk nem volt képes rögtön kiállni, hogyan fog az érdekünkben szembeszállni a komoly ellenfeleivel. Hogyan fog szembeszállni a fenntartóval, ha az saját szájíze szerint akarja átalakítani az iskolát. A fórumot követően a szülők több eseményre is meghívták, de ön egyikre se jött el, sokra úgy, hogy ilyen irányú szándékát nem is jelezte. Koós igazgató urat sokszor megszólja, ami érthető hiszen ott szól ön ellen, ahol tud. Viszont ha megnézi, akkor az első felszólalása még nem volt ellenséges. Kétségtelen, hogy annak tűnhet, de mindketten ismerjük őt, hogy milyen a beszédstílusa. Az iskolának önnel szemben két ellenvetése volt akkoriban:
1. Annak ellenére, hogy nem önt támogattuk, önt ültették az igazgatói székbe. Ez igazából nem is ön ellen, hanem a nagyfőnökök ellen szólt.
2. Nincs még meg a kellő tapasztalat. Ahogy egyetemista korában is elment iskolákba gyakorlatra, mert az egyetemi anyag kevés ahhoz, hogy tanár legyen, úgy az igazgatósághoz is kell a tapasztalat. Czita urat, és elődjét Koós igazgató úr anno a szárnyai alá vette. Czita úr évek óta ott van az aktuális igazgató mellett, és látja, hogy hogyan működnek a dolgok. Önnek még nincs meg ez a tapasztalata.
Az Indexnek azt nyilatkozta (http://index.hu/belfold/2012/04/12/csak_rendet_szeretne_az_iskolaigazgato/ ), hogy :"Az igazgató úgy látja, a tantestület elutasítása abból adódik, hogy nehezményezik azt, hogy nem kérte ki a véleményüket a pályázatához, és olyan dolgokat szerepeltetett benne, amik már megvalósultak." Ez lehet, hogy apróságnak tűnik a szemében, de ha végiggondoljuk, akkor pont erről van szó. Évekig volt távol, ezért egy csomó dologról nem tud. Tanárként ez nem probléma, de igazgatóként szükséges lenne tudnia, hogy mi a helyzet.
Végezetül, és elnézést a többi hozzászólótól, hogy ennyit írtam, és kissé el is kanyarodtam a témától, de muszáj volt kiengednem a gőzt, ön a pályázatát ezzel kezdi: "Egy olyan munkahely esetében, ahol vezetőváltás történik, a folyamatosság és a megbízhatóság a két legfontosabb érték. Az előbb említett kulcsszavak különösen felértékelődnek akkor, ha ez a változás iskolaév közben történik." Ha ezeket a sorok komolyan gondolta, mint igazgatójelölt, komolyan gondolja mint igazgató, mint tanár, és mint ember, akkor ha azt látja, hogy a szülők, diákok, és tanárok ellenállása miatt az egyetlen mód, hogy ezt elérje az, hogy lemond, akkor miért nem teszi meg.
Remélem, hogy olvassa majd ezt a hozzászólásomat, és nem találja túlzottan támadónak, mert nem az volt a célom.
 
Tisztelettel,

egy öregdiák
 
(ha zavarja a névtelenség, akkor jelezze, és akár személyesen is találkozom önnel. Történelemből az első dolog, amit megtanultam, hogy vizsgáljam meg mindkét oldalt, és igyekszem eszerint élni)

Kategória: Más események | Megtekintések száma: 847 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Május 2012  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz