Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Péntek, 2024-04-26, 00.35.40, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Április » 11 » Hoffmann riposzt a Batthyány Gimnázium ügyére: ez nem demokratikus döntés!
11.54.56
Hoffmann riposzt a Batthyány Gimnázium ügyére: ez nem demokratikus döntés!


forrás: egonlabor.hu; Hoffmann riposzt a Batthyány Gimnázium ügyére: ez nem demokratikus döntés!

 
Bizarr politikai kultúránk újra megvillantotta diszkrét báját. Ezúttal a szigetszentmiklósi ügy kapcsán nyilatkozó oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa tálalásában. A gótikus ház elvileg - ugye?- a demokratikus működés színhelye, gyakorlatilag pedig az alábbi nyilatkozat-félék hangozhatnak el. Országgyűlési pillanatfelvétel:

Tóbiás József szocialista képviselő napirend előtti felszólalásában vetette fel ma a Parlamentben a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatóválasztási ügyét. A politikus arról kérdezte az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsát, hogy lesz-e még értelme a történtek után az igazgatói posztra kiírt pályázatoknak, vagy a szigetszentmiklósi eset már rávilágít az új tendenciákra, miszerint a Fidesz saját ejtőernyőseinek juttatja majd ezeket a pozíciókat.

Hoffmann Rózsa államtitkár asszony válaszában arra tért ki, hogy az igazgatóválasztás nem egy demokratikus szavazás eredménye, nem a tanárok, szülők és diákok kompetenciája eldönteni, hogy ki alkalmas egy iskola vezetésére, hiszen az egy hosszú mérlegelési folyamat végpontja. Különben is, egyrészt a több száz átvett intézményben végbement igazgató választás közül csak a szigetszentmiklósi középiskola esetében kezdődött el az ellenkezés. Másrészt oktatásért felelős államtitkár létére nincs kapacitása az összes folyó igazgató választás körülményeit ellenőrizni, helyi képviselőire bízza magát ezekben az ügyekben –mondta el Hoffman Rózsa.
Tóbiás József kapott újra szót. Szerinte elvették az önrendelkezés jogát az iskolától, és ez szándékosan történt, egyben rávilágít jövőbeli intézkedéseik irányára, hiszen mindenhol ezt a gyakorlatot fogják majd érvényesíteni. Pedig kell a szuverenitás, hogy a helyi ügyekben a kompetensek döntsenek, azaz a helybeli lakosok, az iskolával kapcsolatos dolgokban pedig az intézmény sorsának alakulásában leginkább érdekelt felek – mondta a képviselő.
Hoffmann Rózsa válaszában egy kis finoman képzett irónia után, miszerint „nehéz lesz válaszolni ilyen magvas gondolatokra”, megerősítette, hogy a tantestületnek és a többi potenciális vélemény-nyilvánító iskolai szervnek csak véleményezési joga van, ami nem köti a döntéshozót, ez pedig egy megfelelően működő gyakorlat, így most a kinevezett új igazgató kap lehetőséget, hogy bizonyítson – zárta le beszédét a képviselő asszony.
 
 
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 965 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2012  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz