Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Csütörtök, 2024-03-28, 15.22.58, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Szeptember » 11 » Kormánytisztviselő lett a kiutált botrányigazgató, cikk a magyarnarancs.hu-n
14.24.01
Kormánytisztviselő lett a kiutált botrányigazgató, cikk a magyarnarancs.hu-n
http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/kormanytisztviselo-lett-a-kiutalt-botranyigazgato-81613  

2012. szeptember 11.

Nem maradt sokáig állás nélkül a tavaszi szigetszentmiklósi igazgatóbotrány főszereplője. Miután legutóbbi vezetői pályázata nem nyert, augusztus elején felmondott a gimnáziumban, és gyorsan átnyargalt kormánytisztviselőnek. Tárt karokkal várták: újdonsült állását meg se hirdették.

Oktatási referensként Mede Norbert aláírása szerepel azon a hivatalos levélen, amit a napokban kaptunk a Pest Megyei Intézményfenntartó Központtól (PMIK) – közölte a narancs.hu-val a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium egyik tanára még a múlt héten. Az aláírás nem hiába lepte meg a dolgozókat: amint mi is megírtuk, Mede Norbert volt az a vezetői rutinnal nem rendelkező tanár, akit váratlanul nevezett ki átmeneti igazgatónak a fenntartó PMIK tavasszal, a szülők és a tanárok akarata ellenére. A döntést követően a gimnáziumban kis híján lincshangulat alakult ki, nem sokkal később pedig a diákok és a szülők az iskola előtt szerveztek tüntetést. Az esettel a legnagyobb hírportálok – index.hu, hvg.hu, origo.hu – is többször foglalkoztak, miközben a PMIK végig kiállt a tapasztalattal és helyi támogatottsággal sem bíró Mede mellett.

Mede Norbert karrierje azonban nem tartott sokáig Szigetszentmiklóson: igazgatóként megosztó személy volt – a tanári kar jórészét nem tudta maga mögé állítani a rendelkezésére álló négy hónap alatt, ráadásul az érettségiző diákok is megkérték, hogy ne mondjon beszédet a ballagás alkalmával –, végül augusztus elsejétől nem is őt nevezte ki újra igazgatónak a döntésben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezután Mede azonnal felmondott a gimnáziumban, és információink szerint még a várost is elhagyta.

Állás nélkül azonban nem maradt a fiatal tanár. „Mede Norbert 2012. szeptember 1. napjától áll kormánytisztviselői jogviszonyban a Pest Megyei Intézményfenntartó Központban” – erősítette meg értesülésünket az intézmény vezetője. Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a PMIK elégedett volt Mede teljes ellenszélben végzett igazgatói teljesítményével – amint most kiderült, olyannyira, hogy az említett kormánytisztviselői állást meg se hirdették (például a kozigallas.hu-n), hanem – a törvényi keretek adta lehetőséggel élve – meghívásos formában bonyolították le. A meghívott „Mede Norbert szakképzettsége a jogszabályi előírásoknak megfelelt”, így lett övé az állás. A PMIK-ben egyébként nem volt üresedés: az év elején megalakult intézményből eddig még nem bocsátottak el senkit, azaz létrehoztak egy új státuszt.

A gyanú árnyéka
Mede Norbert tavaszi kinevezésével kapcsolatban sorozatban bukkantak fel olyan tények, amelyek megkérdőjelezték, hogy csupán saját képességei és teljesítménye miatt került volna az igazgatói székbe a felvidéki származású fiatal tanár. A korábbi igazgató, Czita Zoltán lapunknak is elmondta, hogy tavaly nyáron a „polgármester (a fideszes Szabó József, aki tagja a Pest Megyei Közgyűlésnek is – a szerk.) tanévzáró után este keresett fel a gimnázium előtt. Egyből a lényegre tért, hogy kik legyenek az igazgatóhelyettesek. Egyikük volt Mede Norbert, aki ekkor Írországban tartózkodott.” Miután Czita nemet mondott a kérdésre, Mede mint közalkalmazott tanár kezdett el dolgozni a tavalyi tanévben. Hamarosan az keltett feltűnést, hogy a város saját keretéből kezdte finanszírozni Medének azt a tanfolyamát, amelynek elvégzése ahhoz kellett, hogy később meglegyen az igazgatói pályázatban elvárt végzettségek mindegyike. (Mede azt mondta nekünk, hogy amikor elkezdte a tanfolyamot, nem akart még pályázni, aztán mégis pályázott.) Idén tavasszal pedig jött a PMIK mindenkit meglepő döntése, amikor a tanárok és a szülők egyöntetű akarata ellenére nevezték ki Medét igazgatónak.
Lapunknak korábban Mede Norbert minden olyan feltételezést cáfolt, miszerint valakik segítették volna őt, és hangsúlyozta, hogy nem barátja a városban élő Kövér Lászlónak, „pedig még tanítottam a középső gyerekét is”. Mede beszélgetésünk alkalmával arról is panaszkodott, hogy egyesek még azért is megszólták, „hogy a Facebookon a legidősebb (Kövér – a szerk.) fiút felköszöntöttem a szülinapján, noha én ezt megtettem már több száz diákommal”. Csakhogy a legidősebb Kövér fiút Mede soha nem tanította, s amikor erre visszakérdeztünk, úgy fogalmazott: vele még kezdő tanárként beszélgetett sokat a folyosón, mert a diák „nagyon jól állt a történelemhez”.
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 998 | Hozzáadta:: | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Szeptember 2012  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz