Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Szerda, 2024-04-24, 11.06.29, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » 2012 » Május » 2 » SZT válasza Dr. Horváth Péter PMIK központvezető április 27-én kiadott nyilatkozatára
08.50.03
SZT válasza Dr. Horváth Péter PMIK központvezető április 27-én kiadott nyilatkozatára


Batthyány Kázmér Gimnázium
Szigetszentmiklós
Szülői Tanács
 
 
 
A Batthyány Kázmér Gimnázium Szülők Tanácsának válasza az intézményfenntartó, Dr. Horváth Péter PMIK központvezető április 27-én kiadott nyilatkozatára: "mint ahogy azt az április 4-én kiadott sajtóközleményünkben is jeleztük, Mede Norbert határozott idejű megbízása a jogszabályoknak megfelelő módon történt, ezért ezt az ügyet a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ lezártnak tekinti. A PMIK az új pályázati eljárás eredményes lebonyolítására koncentrál".
 
Tisztelt Központvezető úr!

               A Szülők Tanácsa továbbra is mélységes megdöbbenését és felháborodását fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a Pest Megyei Intézménykezelő Központ a gyerekeink érdekeit figyelmen kívül hagyva, ezt az ügyet "sóhivatali" módon kezeli. Az újonnan kiadott sajtónyilatkozatát nem tudjuk értelmezni az alábbiakból kifolyólag:
  1. Választ még nem kaptunk az Önhöz intézett beadványunkra. A 2012. április 23-i keltezésű (iktatószám: 2012. ápr. 23./1756 ) megkeresésünkben a sérelmeinket több pontban jeleztük és ezek kivizsgálását kértük. A kivizsgálás eredményéről visszajelzést nem kaptunk, ezért kérjük szíveskedjék a Szülők Tanácsa részére haladéktalanul eljuttatni. 
  2. Tévedést tartalmaz a hivatkozott április 4-i keltezésű sajtóközleményük. Nem igaz, hogy " a figyelembe vehető szakmai gyakorlata 12 év". Mede Norbert pályázatából (az érintett rész alább) a 2007-2011 időszak hiányzik:
    • "2000-2007 Batthyány Kázmér Gimnázium, Szigetszentmiklós
    • 2011-12 Feladatok: magyar-történelem szakos középiskolai tanár"
      Hogyan lehet ezek alapján Mede Norbertnél 12 éves szakmai gyakorlatot figyelembe venni, miközben 4 év kihagyás után gyakorlatilag pálya újrakezdő?
  3. Igazgatónak nevezik ki, miközben a pedagógusi jogviszonya is megszüntethető lenne? Az 1993. évi LXXIX. törvény 19. § (8) bekezdése 177 alapján, mivel Mede Norbert pályázata az elmúlt hét évre vonatkozólag nem tartalmaz továbbképzést.
  4. Jogszabályokra hivatkoznak, miközben az Alaptörvényt figyelmen kívül hagyják? Az Alaptörvény a következőket mondja „Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.” Tisztelettel kérdezzük Öntől a következőket:
    • Igaz az, hogy a tisztes munka, a haza, a pálya iránti elkötelezettség és helytállás már nem számít?
    • Igaz az, hogy a tanárok ,a tanulók, és a szülők bizalmának egyértelmű hiánya és elutasítása többet ér a már kivívott bizalomnál, tiszteletnél és megbecsülésnél?
    • Igaz az, hogy 4 éves külföldi tartózkodás és pályaelhagyás utáni néhány hónapos tapasztalat felülmúlja a több, mint 10 éves bizonyított és elfogadott vezetői tapasztalatot?
    • Igaz az, hogy a törvény szelleme és betűje nem különbözik, és ami törvényes azt mérlegelés nélkül lehet és kell végrehajtani?
    • Nem értjük, hogy milyen döntéshozatali mechanizmus alapján döntöttek Mede Norbert kinevezéséről? Ha a fentiek közül csak egy kérdésre is nem a válasz, akkor az Alaptörvénynek és a jogszabályoknak megfelelően Czita Zoltán regnáló igazgatót kellett volna megbízni az intézmény vezetésével.
    • Örömünkre szolgál, hogy az új pályázati kiírás eredményes lebonyolítására koncentrálnak, de értetlenül állunk az előtt, hogy az iskolánk vezetésére vonatkozó új pályázati kiírás is eltér a gyakorlattól:
  5. Iskolánkra vonatkozó pályáztatásánál miért nem előny a vezetői tapasztalat? A 2011-es kiírásban a minimum 3-5 éves vezetői tapasztalat előnyt jelentett, az előző érvénytelenített kiírásban már időtartam megkötés nélkül szerepelt, az új kiírásban pedig már nem szerepel előnyként a vezetői tapasztalat. Nem tudjuk mire vélni ezt a Pest megyei tendenciát, miközben az ország többi részein pl. a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központnál (kozigallas.gov.hu) mindez jelenleg is előnyt jelent. Számos intézmény (pl. iskolák, könyvtárak) esetében a kiíró 3-5 év vezetői tapasztalatot követel meg. Önök szerint ez miért nem lényeges szempont?
  6. Mi alapján döntenek az új pályázatokról? A pályázati kiírásban miért nem jelent meg, hogy mi számít előnynek az elbírálásnál?
Tisztelt Központvezető úr!

              Biztosan egyetértünk abban, hogy a problémákat nem elnapolni, hanem megoldani kell. Kérdezzük Öntöl is, hogy mit ér egy kinevezés, egy cím szakmai tapasztalat, háttér és hozzáértés nélkül? Mit ér egy igazgatói cím a tantestület, a szülők, a diákok előtti tekintély és támogatás nélkül? 
               Mi nap mint nap szembesülünk az Önök döntése kapcsán kialakult lehetetlen helyzettel és az Önök segítsége nélkül ezt nem tudjuk kezelni. Iskolánk nemzetközi kapcsolatai is csorbát szenvednek. A hozzánk látogató svéd iskola igazgatója két nappal hamarabb távozott, mert Mede Norbert megnyílvánulásai miatt sértve érezte magát. Közeleg a ballagás, amelynek kapcsán a végzős diákok azt kérték, hogy Mede Norbert őket ne búcsúztassa. Következnek az érettségi vizsgák, ahol attól tartunk, hogy az Önök által kinevezett igazgató ezeket nem képes gördülékenyen lebonyolítani. 
               Továbbra is határozott célunk, hogy a hétköznapokat visszatereljük a kinevezés előtti biztos, nyugodt mederbe. Ehhez az Ön válaszait, valamint az aktív és gyors segítségét is kérjük.
Szigetszentmiklós, 2012. május 1.
Batthyányi Kázmér Gimnázium
Szülők Tanácsa
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1392 | Hozzáadta:: vbege | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Május 2012  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz