Összefogás a Batthyány Kázmér Gimnáziumért!
FEF = FIDELITATE ET FORTITUDINE - Hűséggel és Bátorsággal az igazunk mellett!!!
Szombat, 2024-04-20, 12.39.48, | .
» Honlap-menü
» A fejezet kategóriái
Előzmények [2]
Katarzis [15]
Törekvéseink [59]
Videók [24]
Cikkek [29]
Riportok [3]
Más események [23]
Rádió [5]
alapítványok [2]
meghívók [19]
iskola [4]
jegyzőkönyvek [3]

» like
<
Főoldal » Anyag-archívum
« 1 2 ... 17 18 19 20 »


Diáklázadás az igazgató ellen

Megjelent: 2012.04.11. 15:18|
Frissült: 2012.04.11. 16:38

A szigetszentmiklósi gimnázium régi igazgatója biztosan újraindul posztjáért, az ideiglenes még nem döntött. A szakszervezet szerint ez eset példátlan. Durcás tanárok, távolléttel demonstráló diákok, vizsgálódó ombudsman.


Újra pályázik a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatói posztjára az intézmény egykori vezetője – mondta a Hír24 megkeresésére Czita Zoltán. A pedagógusnak azt követően kellett távoznia a gimnázium éléről, hogy az államosított megyei középiskolák igazgatóinak megbízását a Nemzeti Erőforrás Minisztérium január elsejével visszavonta, új pályázatokat írt ki. Ezen indult a korábbi igazgató, aki megkapta a tantestület és a szülők támogatását is, valamint Mede Norbert magyar-történelem szakos tanár, aki tavaly még állítólag egy írországi gyárban dolgozott.

A pályázaton végül nem hirdettek eredményt. Azt április elsején formai hibákra hivatkozva a minisztérium érvénytelenítette, a megyei intézményfenntartó az új pályázat lezárásáig, legkésőbb július 31-ig Medét nevezte ki ideiglenes igazgatónak, amit nagy felháborodás fogadott. Néhány szülő kérdőre is akarta vonni a minap az új igazgatót, aki irodájába zárkózott, ahonnan csak rendőri kísérettel volt hajlandó távozni.
 
 
Kategória: Cikkek | Megtekintések száma: 942 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)


Tisztelt Szülők és Támogatók!

Először is engedjék meg, hogy megköszönjük eddigi támogatásukat ezzel az igazságtalan, szakmailag és emberileg egyaránt méltatlan döntéssel szemben.

Félő, hogy a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ április 4-i határozata iskolánk, és ezzel gyermekeink jövőjét döntően befolyásolja. Ez a határozat ugyanis hiábavalóvá teszi eddigi közös erőfeszítéseinket egy olyan középiskola megvalósítására, amely kizárólag az oktatás színvonalát helyezi a középpontba. Minden, amit eddig elértünk, egy olyan érthetetlen, megmagyarázhatatlan személyi döntés áldozatává válik, amit nem szabad elfogadnunk!

A szerda este megtartott, országos sajtóvisszhangot kiváltó szülői fórumon Mede Norbertnek, iskolánk ideiglenesen kinevezett igazgatójának a tavaszi szünet végéig adtunk haladékot. Haladékot arra, hogy lemondjon arról a pozícióról, amelyre a szülők és tanárok döntő többségének véleménye szerint indokolatlanul, felháborító körülmények között nevezték ki.
Hogy ennek a követelésünknek újfent hangot adjunk, április 11-én este 18 órakor az iskola épülete előtt megtartott, a rendőrségen hivatalosan is bejelentett fáklyás demonstráción várjuk mindazokat, akik akár egy kicsit is szívükön viselik a Batthyány Kázmér Gimnázium sorsát. A gimnáziumtól várhatóan az önkormányzat épületéhez vonulunk.
Álljunk ki iskolánkért, álljunk ki gyermekeinkért!

Minden támogatót szeretettel várnak a döntéssel elégedetlen szülők.
Kategória: Törekvéseink | Megtekintések száma: 1301 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)

forrás: hir24.hu
Igazgatói intő tanárnak, szülőnek

Megjelent: 2012.04.11. 08:04|
Frissült: 2012.04.11. 08:04

Figyelmeztette a kinevezése ellen tiltakozókat a szigetszentmiklósi gimnázium új igazgatója.



A Szigetszentmiklós és környékén élők honlapján közzétett írás szerint a helyiek furcsállják, hogy Mede Norbert nem iskolája - a Batthyány Kázmér Gimnázium -, hanem a helyi önkormányzat által támogatott Lakihegy Rádió honlapján tudatta, „ha egyesek (a tiltakozó szülők) beváltják fenyegetésüket, hogy nem engedik tanulni jönni a gyerekeiket, akkor majd nélkülük folytatjuk. A következményeket azonban vállalniuk kell!".
Az igazgató felszólította az osztályfőnöki, munkaközösség-vezetői tisztségeikről – tiltakozásul – lemondott tanárokat, hogy vegyék fel újra feladataikat, mert döntésük jogsértő. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi csoportja előzőleg közölte: Mede - igazgatóként tartott első óráin - írásban, név nélkül tesztelte vizsga előtt álló diákjait, mi a véleményük róla, a kialakult helyzetről.

Mint korábban megírtuk, a botrány azért robbant ki, mert az államosított megyei középiskolák igazgatóinak megbízását a nemzeti erőforrás minisztérium visszavonta, új pályázatokat írt ki. Ezen indult a Batthyány korábbi igazgatója, Czita Zoltán, aki megkapta a tantestület és a szülők támogatását is, valamint Mede Norbert magyar-történelem szakos tanár, aki tavaly még egy írországi gyárban dolgozott. Azt utóbb cáfolták, hogy az igazgató Kövér László barátja, de a fideszes politikus két gyermeke ebben a középiskolában tanul – írja a Népszava.

Végül nem hirdettek eredményt, április elsején a minisztérium érvénytelenítette a pályázatot, a megyei intézményfenntartó az új pályázat lezárásáig, legkésőbb július 31-ig Medét nevezte ki ideiglenes igazgatónak, amit nagy felháborodás fogadott. Néhány szülő kérdőre is akarta vonni a minap az új igazgat ... Tovább »
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 1359 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (1)

forrás: 168ora.hu
Egyre sűrűsödő botrányszag terjeng a Batthyány Kázmér Gimnázium és az új igazgató körül. Az ideiglenes igazgatói nemrég posztra pályáztatás nélkül Mede Norbertet, a nevelőtestület magyar-történelem szakos tanárát nevezte ki a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK). Mede körül hamar elfogyott a levegő: a diákok, a tanárok és a szülők egységesen tiltakoznak ellene.
 

Továbbra is tiltakozunk Mede Norbert szakmai érvek nélküli igazgatói megbízása ellen, de mint a gyermekek jövőjéért felelősséget érző és vállaló közösség – a felmerült problémáktól függetlenül – tantestületünk a tanév további részében is a törvényi és jogszabályi háttérnek maximálisan megfelelve, a tanmenetekhez alkalmazkodva minden tanítási órát megtart - közölte lapunkkal a Batthyány Kázmér Gimnázium PDSZ-csoportja. A szakszervezetbe tömörült pedagógusok hangsúlyozták: a munkaköri leírásában megtalálható, az oktatással-neveléssel összefüggő valamennyi feladatot maradéktalanul ellátják. Az is kiderült, hogy bár hivatalosan lemondtak az osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásukról, "ám diákjaink felelős nevelését szem előtt tartva szakmailag elkötelezetten az elkövetkezőkben is betöltjük osztályfőnöki szerepünket" - írták.

A tanárok szerint az előző igazgató 2011 júniusától "a politikai nyomásgyakorlásba belefáradva" nem vállalta a további megbízatást. A PDSZ szerint a következő igazgató is így járt: amint 2011. augusztus 1-jétől elkezdte az intézmény vezetését, "iránta is azonnal megindult a személyi kérdésekben történő nyomásgyakorlás". Ő ennek tényét még 2011 nyarán jelezte az oktatási államtitkár, a főjegyző, valamint a megyei intézményfenn ... Tovább »
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 1027 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)


forrás: egonlabor.hu; Hoffmann riposzt a Batthyány Gimnázium ügyére: ez nem demokratikus döntés!

 
Bizarr politikai kultúránk újra megvillantotta diszkrét báját. Ezúttal a szigetszentmiklósi ügy kapcsán nyilatkozó oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsa tálalásában. A gótikus ház elvileg - ugye?- a demokratikus működés színhelye, gyakorlatilag pedig az alábbi nyilatkozat-félék hangozhatnak el. Országgyűlési pillanatfelvétel:

Tóbiás József szocialista képviselő napirend előtti felszólalásában vetette fel ma a Parlamentben a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium igazgatóválasztási ügyét. A politikus arról kérdezte az oktatási államtitkár, Hoffmann Rózsát, hogy lesz-e még értelme a történtek után az igazgatói posztra kiírt pályázatoknak, vagy a szigetszentmiklósi eset már rávilágít az új tendenciákra, miszerint a Fidesz saját ejtőernyőseinek juttatja majd ezeket a pozíciókat.

Hoffmann Rózsa államtitkár asszony válaszában arra tért ki, hogy az igazgatóválasztás nem egy demokratikus szavazás eredménye, nem a tanárok, szülők és diákok kompetenciája eldönteni, hogy ki alkalmas egy iskola vezetésére, hiszen az egy hosszú mérlegelési folyamat végpontja. Különben is, egyrészt a több száz átvett intézményben végbement igazgató választás közül csak a szigetszentmiklósi középiskola esetében kezdődött el az ellenkezés. Másrészt oktatásért felelős államtitkár létére nincs kapacitása az összes folyó igazgató választás körülményeit ellenőrizni, helyi képviselőire bízza magát ezekben az ügyekben –mondta el Hoffman Rózsa.
Tóbiás József kapott újra szót. Szerinte elvették az önrendelkezés jogát az ... Tovább »
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 962 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)



 
Kategória: Videók | Megtekintések száma: 845 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)



 
Kategória: Videók | Megtekintések száma: 785 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)

F e l h í v á s  ugrás a forrásra>>

Tisztelt Szülők!

A Batthyány Kázmér Gimnázium tanárai ezúton tájékoztatják Önöket, hogy – mint a gyermekek jövőjéért felelősséget érző és vállaló közösség – a felmerült problémáktól függetlenül 2012. április 11-én (valamint a hét, illetve a tanév további részében is) tantestületünk teljes létszámban gondoskodik a rábízott gyermekek felügyeletéről, a törvényi és jogszabályi háttérnek maximálisan megfelelve, a tanmenetekhez alkalmazkodva minden tanítási órát megtart (beleértve a kötelező és választható tanórai foglalkozásokat, az írásbeli beszámoltatásokat stb.), vagyis a munkaköri leírásában megtalálható, az oktatással-neveléssel összefüggő valamennyi feladatot maradéktalanul ellátja.

Ezúton is köszönjük összefogásukat, támogatásuk erejét.
Tisztelettel:

a Batthyány Kázmér Gimnázium tantestülete

Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 847 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)

forrás: http://www.bkgsz.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1259&Itemid=237


A Tisza-tótól Pécsig, Nógrád megyétől a Nyírségig több tucat hírportál vette át az utóbbi napok (április 3-5.) során az online médiában rólunk, illetve problémánkról közzétett híreket.
A folytatásban a teljesség igénye nélkül válogattunk cikkeikből. Hangsúlyozzuk, hogy iskolánk jó hírének megőrzése érdekében a politikai felhangoktól és indulatoktól, valamint az újságírói túlzásoktól teljes mértékben elhatárolódunk.

Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt napokban együttérzéséről, támogatásáról biztosított bennünket. További szimpátiájukat a like-gombbal fejezhetik ki.
                                                                                                      A Batthyány Kázmér Gimnázium tantestülete
http://www.facebook.com/abatthyanyert
Tallózás az online médiában közzétett, ügyünkkel kapcsolatos cikkekből, audiovizuális anyagokból:
 < ... Tovább »
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 864 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)

L e m o n d ó n y i l a t k o z a t  ugrás a forráshoz>>

Mivel az újonnan kinevezett igazgatóval való együttműködést lehetetlennek tartjuk, osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásunkról a mai nappal lemondunk.

2012. április 4.

Hajdú Zsoltné
Fritzné Terbe Krisztina
Tempfli Ágota
Kecskemétiné Alexa Eszter
Helfrich Nikolett
Tóthné Szilágyi Mária
Haraszti Zsuzsanna
Jakab Ildikó
Orgovánné Deminger Kornélia
Dr. Fehérné Horák Judit
Ujhelyiné Kovács Éva
Gelencsérné Szarka Mária
Nagy Judit
Szerticsné Pinczés Mária
Cselényi Tünde
Gémesi Irén
Herbayné Dudás Éva
Juhász Róbert
Gengeliczkyné Kovács Éva
Hajdu Ágnes
Székely László
Bülgözdi László
Dr.Terbe Istvánné
Kategória: Katarzis | Megtekintések száma: 813 | Hozzáadta:: qwertzuiop | Dátum: 2012-04-11 | Hozzászólások (0)

» Belépés

» Mini-chat
Adományokat a következő
KH számlára lehet befizetni!
10401983-86695149-51501024
» facebook
» Statisztika


» Keresés
» Naptár
«  Április 2024  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Copyright MyCorp © 2024Honlapszerkesztő - uCoz